Did you know you can microwave corn on the cob? It’s the quickest and easiest way to cook juicy, crispy corn on the cob.

Microwave corn on the cob is a really quick and easy alternative to boiling it on the stove or grilling it. You can always serve your corn as a side dish with Hot Dogs, Steak, or even a Pot Roast.

Microwave corn on the cob stacked on a plate, seasoned with butter and pepper.

In the Microwave!

How great is the microwave? You can cook almost anything in there in just minutes. Have you ever cooked corn on the cob in your microwave? It’s great for easily removing the husk and cooking it at the same time.

Cook this corn on the cob in the microwave for a classic dinner side dish or slice off the kernels for Summer Corn Salad, Black Bean and Corn Salsa, and more!

Shucking the Corn

Did you know you can use the microwave to easily remove the husk? Just cut the stalk/stem end off about 2 inches from the bottom. Cook on HIGH for a few minutes.

Once done, hold the corn at the top (where the corn silk stick out) and shake. The steam created within the husk will allow the corn to slide right out the bottom.

 • To cook the corn at the same time, cook on HIGH heat for 4-5 minutes. Or, If you just want to remove the husk only and not cook the corn, heat the corn for about 2 minutes. If you have more than one ear add 1-2 more minutes for each additional ear of corn.
Đọc ngay  Cư dân mạng phản ứng mạnh trước thông tin CEO Đào Chi Anh gọi vốn cộng đồng để mở lại The KAfe: "Có phải di sản đâu mà phải bảo tồn?"
Four corn cobs on a white plate.

How to Microwave Corn on the Cob

Cooking corn in the microwave is quick and easy, just use these steps to know how long to microwave corn on the cob!

PREP. Shuck your corn. Once that’s done, wet 4 paper towels, wring out, and wrap around each ear of corn. Place on a microwave-safe dinner plate.

MICROWAVE. Cook in the microwave for 3-6 minutes based on the amount of corn you are heating up.

 • 1-2 ears of corn: cook for 3-4 minutes
 • 4 ears of corn: cook for 5-6 minutes

The corn will be hot as you pull it out of the microwave, so use tongs or an oven mitt when removing the cooked corn.

Note. The wattage of your microwave and the size of the corn may affect the cooking time. Whether you are heating shucked corn or unshucked, test one ear out in your microwave to be sure you get the right timing and adjust accordingly.

Wrapping cobs of corn in wet paper towels.

How to Season

Make it spicy or keep it simple, either way, this corn is delicious!

Classic seasoning. Butter, salt, and black pepper are pretty common and delicious seasonings.

Variations. To change things up you can:

 • sprinkle with garlic salt
 • add paprika
 • top with parmesan cheese
 • use chili powder with a spritz of lime and fresh cilantro
 • chili flakes or hot sauce
Wrapped cobs of corn on a white plate in the microwave.

Storing + Serving Corn

STORE. Cooked corn on the cob can last in the fridge for up to 5 days in an airtight container.

FREEZE. Store in the freezer for up to 6 months in a freezer-safe container.

Pair your corn on the cob with:

 • Hawaiian BBQ Chicken Sandwiches
 • Ranch Burgers
 • Ground Beef Tacos
 • Steak Marinade
 • Sheet Pan Chicken Fajitas
Đọc ngay  Tư thế úp thìa (scoop me up) với 7 cách biến hóa thăng hoa tột đỉnh
Close up of microwave corn on the cob seasoned with butter and pepper.

Recipe FAQ

For More Veggie Sides, Try:

 • Oven Roasted Vegetables
 • Brown Sugar Glazed Carrots
 • Parmesan Crusted Zucchini
 • Roasted Broccoli
 • Veggie Cup Appetizers

Viết từ Greenpineresort

Cuộc sống là quá trình trao tặng và đón nhận không ngừng, mỗi người chúng ta là một mắc xích quan trọng trong vòng liên kết ấy. Vì vậy, đừng do dự khi mở rộng lòng mình với mọi người. Rất nhiều người, nhiều nơi trên thế giới đang chờ đợi ở bạn một sự hảo tâm, một vòng tay ấm áp… Đôi khi, chỉ một ánh mắt trìu mến, một nụ cười thân thiện, hay một câu nói chân tình cũng đủ làm viên mãn một trái tim! Hãy cho đi để thấy rằng đời sống thật phong phú.

Chúng ta đang sống trong một thế giới đầy bất trắc với những nỗi đau của nhân loại cùng sự hủy hoại nghiêm trọng của môi trường. Chính vì vậy, chúng ta cần quan tâm đến nhau nhiều hơn để góp phần giảm bớt những nỗi đau và bất trắc ấy trong cuộc sống. Thế nhưng, chúng ta sẽ thể hiện điều đó như thế nào để có thể làm vơi đi những bất hạnh của chính mình và của người khác?

Bí quyết đơn giản nhất chính là: “Mỗi người hãy biết chia sẻ, biết cho đi, biết trao tặng những gì tốt nhất mà mình có cho người khác”. Thật vậy, cuộc sống chính là quá trình trao tặng và đón nhận không ngừng. Có rất nhiều thứ chúng ta có thể trao tặng cho người khác, từ của cải vật chất cho đến một lời khuyên, kinh nghiệm, lời nói chân tình, hay thậm chí chỉ là một ánh mắt thiện cảm, một nụ cười đôn hậu… Những hành động chia sẻ đó thể hiện tấm lòng yêu thương của chúng ta dành cho mọi người. Và chắc chắn rằng chúng ta cũng sẽ đón nhận được không ít điều tuyệt vời bắt nguồn từ sự cho đi cao đẹp này.
Sự sẻ chia luôn mang lại nhiều điều kỳ diệu cho cuộc sống. Dù trong bất kỳ hoàn cảnh nào, chúng ta cũng đều có thể chia sẻ và quan tâm đến người khác. Hãy nhớ rằng, khi vui vẻ và hạnh phúc thì ít nhiều bạn cũng đã tạo ra được những tác động tích cực đến những người xung quanh. Ngạn ngữ có câu: “Với thế giới, bạn chỉ là một người bình thường, nhưng với riêng một người nào đó, bạn có thể là cả thế giới”. Và kỳ diệu thay, người đầu tiên nhận được sự cho đi của bạn – không ai khác – đó chính là bản thân bạn. Bản thân mỗi người chúng ta có thể ban tặng chính mình một điều gì đó và cũng có thể nhận lại một điều gì đó từ chính mình.
Khi chúng ta có sự chia sẻ và quan tâm lẫn nhau thì cả người trao lẫn người nhận đều có được những tặng phẩm quý giá nhất của cuộc đời. Sự chia sẻ này góp phần làm cho nhân cách mỗi cá nhân trở nên hoàn thiện hơn. Những hành động cao cả sẽ đọng mãi nơi ký ức tốt đẹp của bạn bè, gia đình và xã hội, còn niềm đau sẽ vơi đi và dần bị lãng quên theo lớp bụi thời gian.
Sự chia sẻ luôn mang lại niềm vui, hạnh phúc, sức khỏe, và thậm chí là cả sự sống cho con người. Chỉ cần thật tâm, bạn sẽ không bao giờ cảm thấy mất đi khi chia sẻ những gì mình có, bởi vì cho đi là còn mãi!

Đăng ký nhận sách miễn phí: Email : [email protected]

Đọc ngay  Mách Bạn 7 Mẹo “Chữa Cháy” Khi Đồ Ăn Bị Mặn Cực Hiệu Quả