Immagine

Whether added to soups, stews, or legume dishes or enjoyed with a side of veggies and some cornbread, ham hocks are an amazingly tasty cut of pork that can add so much flavor to a dish. This thick cut of pork is inexpensive and easy to cook, and there are plenty of ways to prepare your ham hocks. Use braised, smoked, or raw ham hocks to make a delicious comforting dish with wonderfully tender meat and fantastic flavor. The key to phenomenal ham hocks is to crisp them up then let them braise in broth in the oven for a few hours. The result will be perfectly cooked ham hocks every time.

What are Ham Hocks?

Ham hocks come from the bottom part of a pig’s leg, where the calf connects to the ankle. This particular cut is popular in the American South, as ham hocks impart loads of smoky, salty flavor to dishes. They’re packed with protein, iron, and other nutrients, however, ham hocks are also high in salt.

How to Cook Ham Hocks

Cooking ham hocks couldn’t be easier. To make perfect homemade ham hocks, saute the hocks in a skillet over medium heat, making sure to get them crispy and brown. Pour in some vegetable broth (plus any desired seasonings), then cover the skillet and pop it in the oven for 2 to 3 hours. After a few hours of baking, the meat on the ham hocks will fall off the bone and be infused with amazing flavor.

Đọc ngay  Tổng hợp các mẹo vặt hay trong học tập nhất định cần biết

Tips for Making Ham Hocks

For simple variations, you can add fresh herbs, spices, and seasonings to your ham hocks. Creole seasoning, taco seasoning, Italian seasoning, garlic powder, fresh rosemary, and paprika are just a few ideas to try.

To make an even crispier skin, broil the ham hocks for a few minutes once they’ve finished baking in the oven.

Low sodium broth is best for this recipe – the ham hocks are quite salty so if you use regular broth, the salt might overwhelm the dish.

If you’re worried about the salt content of the ham hocks, soak them in water for at least half an hour before cooking. This will help remove some of the salt.

What to Serve with Ham Hocks

Ham hocks don’t have loads of meat on them, so they are usually used to flavor other dishes like soups, stews, stocks, and so on. That said, ham hocks are delicious when paired with a variety of sides. Collard greens, beans, a lentil soup, vegetables, and crispy roasted potatoes are all popular ways to eat ham hocks.

Can I Store Ham Hocks?

Raw ham hocks need to be refrigerated and cooked within a week. Once cooked, ham hocks will also last up to a week in the fridge. Frozen cooked ham hocks will taste best when used within 2 to 3 months.

Instructions

Preheat your oven to 350°F.

Heat olive oil in an oven-safe skillet. Saute the ham hocks until they become brown and crispy.

Pour in the vegetable broth, then turn off the heat and cover with a lid.

Bake in the oven for 2 to 3 hours, or until the meat becomes fork-tender.

Remove from the oven and serve warm.

Đọc ngay  Học sinh với trải nghiệm đi làm thêm dịp hè

Notes

You can use either raw or smoked ham hocks for this recipe.

Viết từ Greenpineresort

Cuộc sống là quá trình trao tặng và đón nhận không ngừng, mỗi người chúng ta là một mắc xích quan trọng trong vòng liên kết ấy. Vì vậy, đừng do dự khi mở rộng lòng mình với mọi người. Rất nhiều người, nhiều nơi trên thế giới đang chờ đợi ở bạn một sự hảo tâm, một vòng tay ấm áp… Đôi khi, chỉ một ánh mắt trìu mến, một nụ cười thân thiện, hay một câu nói chân tình cũng đủ làm viên mãn một trái tim! Hãy cho đi để thấy rằng đời sống thật phong phú.

Chúng ta đang sống trong một thế giới đầy bất trắc với những nỗi đau của nhân loại cùng sự hủy hoại nghiêm trọng của môi trường. Chính vì vậy, chúng ta cần quan tâm đến nhau nhiều hơn để góp phần giảm bớt những nỗi đau và bất trắc ấy trong cuộc sống. Thế nhưng, chúng ta sẽ thể hiện điều đó như thế nào để có thể làm vơi đi những bất hạnh của chính mình và của người khác?

Bí quyết đơn giản nhất chính là: “Mỗi người hãy biết chia sẻ, biết cho đi, biết trao tặng những gì tốt nhất mà mình có cho người khác”. Thật vậy, cuộc sống chính là quá trình trao tặng và đón nhận không ngừng. Có rất nhiều thứ chúng ta có thể trao tặng cho người khác, từ của cải vật chất cho đến một lời khuyên, kinh nghiệm, lời nói chân tình, hay thậm chí chỉ là một ánh mắt thiện cảm, một nụ cười đôn hậu… Những hành động chia sẻ đó thể hiện tấm lòng yêu thương của chúng ta dành cho mọi người. Và chắc chắn rằng chúng ta cũng sẽ đón nhận được không ít điều tuyệt vời bắt nguồn từ sự cho đi cao đẹp này.
Sự sẻ chia luôn mang lại nhiều điều kỳ diệu cho cuộc sống. Dù trong bất kỳ hoàn cảnh nào, chúng ta cũng đều có thể chia sẻ và quan tâm đến người khác. Hãy nhớ rằng, khi vui vẻ và hạnh phúc thì ít nhiều bạn cũng đã tạo ra được những tác động tích cực đến những người xung quanh. Ngạn ngữ có câu: “Với thế giới, bạn chỉ là một người bình thường, nhưng với riêng một người nào đó, bạn có thể là cả thế giới”. Và kỳ diệu thay, người đầu tiên nhận được sự cho đi của bạn – không ai khác – đó chính là bản thân bạn. Bản thân mỗi người chúng ta có thể ban tặng chính mình một điều gì đó và cũng có thể nhận lại một điều gì đó từ chính mình.
Khi chúng ta có sự chia sẻ và quan tâm lẫn nhau thì cả người trao lẫn người nhận đều có được những tặng phẩm quý giá nhất của cuộc đời. Sự chia sẻ này góp phần làm cho nhân cách mỗi cá nhân trở nên hoàn thiện hơn. Những hành động cao cả sẽ đọng mãi nơi ký ức tốt đẹp của bạn bè, gia đình và xã hội, còn niềm đau sẽ vơi đi và dần bị lãng quên theo lớp bụi thời gian.
Sự chia sẻ luôn mang lại niềm vui, hạnh phúc, sức khỏe, và thậm chí là cả sự sống cho con người. Chỉ cần thật tâm, bạn sẽ không bao giờ cảm thấy mất đi khi chia sẻ những gì mình có, bởi vì cho đi là còn mãi!

Đăng ký nhận sách miễn phí: Email : [email protected]

Đọc ngay  Són tiểu ở nữ: Nguyên nhân, triệu chứng, điều trị và phòng ngừa